Mainos

Keskusta ei tee välikysymystä tiehankkeista

Oppositiopuolue keskusta ei tee välikysymystä liikennehankkeiden rahoituksesta. Keskustan eduskuntaryhmä keskusteli tänään asiasta. Ryhmän puheenjohtajan Kimmo Tiilikaisen mukaan puolue haluaa ensin katsoa, mitä oikeuskanslerin selvitys tuo tullessaan.

Oikeuskansleri pyysi eilen liikenne- ja viestintäministeriöltä selvitystä liikennehankkeista.

Kuohunta asian ympärillä sai alkunsa, kun kävi ilmi, että liikennehankkeiden toteuttamisesta puuttuu 50-150 miljoonaa euroa. Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) sanoo olleensa tietämätön asiasta. Hän syyttää asiasta aikaisemmin erottamaansa Liikenneviraston pääjohtajaa Juhani Tervalaa. Oppositio puolestaan on muistuttanut, että vastuu asiasta on viime kädessä ministerillä.

Keskusta vaati eilen hallitukselta tiedonantoa asiasta. Pääministeri Jyrki Katainen (kok) kuitenkin torjui ehdotuksen.

Keskusta kurmuutti myös valtiovarainministeriötä

Keskusta kurmuutti hallitusta liikennehankkeista myös eduskunnan kyselytunnilla. Liikenneministeri Kyllösen lisäksi osansa sai myös valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sdp). Keskusta halusi tietää, miten edes kokonaisbudjetista vastaavassa valtiovarainministeriössä ei ole huomattu puutteita rahoituksessa.

Urpilaisen mukaan valtiovarainministeriössä ei ole resursseja siihen, että se kyseenalaistaisi saamiaan dokumenttaja.

– Meille sektoriministeriöt ja heidän alaisensa asiantuntijavirastot tuottavat aineistot ja sen pohjalta me teemme valmistelua ja päätöksiä. Meillä ole mahdollisuutta lähteä kyseenalaistamaan tätä informaatiota, Urpilainen sanoi kyselytunnilla.

Liikenneministeri Kyllönen puolestaan joutui vakuuttelemaan, että rahat eivät puutu mistään yksittäisestä tiehankkeesta.

– Rahat puuttuvat koko kehyksestä, ei mistään erityisestä projektista. Päätämme hankkeiden jatkosta yhteisesti hallituksen kehysriihessä, Kyllönen sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja