Mainos

Keskusta ei marinoidu oluessaan yksin - muistatko nämä alkoholiehdotukset?

Keskustan tavoite poistaa keskiolut myynnistä ruokakaupoista on herättänyt paljon keskustelua. Enimmäkseen vastaan.   

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kommentoi, että puolueen vaaliohjelmaan sisältyvä linjaus on tehty alunperin jo vuonna 2013.  

Kyllä muutkin osaavat.

Samalta vuodelta on myös peruspalveluministeri Susanna Huovisen(sd.) ehdotus keskioluen siirtämisestä takaisin Alkon myyntivalikoimiin.

Ministeri sanoi tuolloin Helsingin Sanomissa, että kolmosoluen siirrolla takaisin Alkoon voitaisiin vähentää alkoholinkulutusta.

Krisitillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on ollut samalla kannalla ainakin vuodesta 2012. 

Hanaviinit pahasta

Vuonna 2010 peruspalveluministerin tehtäviä hoitanut Paula Risikko (kok.) esitteli jopa konkreettisia ehdotuksia alkoholin liikakulutuksen hillitsemiseksi. 

Joulukuussa 2010 Risikko ehdotti, että hanaviinipakkauksiin asennettaisiin mittari. Ministeri oli huolissaan siitä, että kansalaiset juovat itsensä vahingossa liian humalaan nauttiessaan laatikkoviinejä.

– Kuluttajien on vaikea arvioida hanapakkauksista nautitun juoman määrää. Tekninen ratkaisu, joka ilmaisisi nautitun juoman määrän, voisi hillitä alkoholin tahatonta liikakäyttöä, Risikko totesi tuolloin Iltalehdessä.

Rkp:n avaus alkoholipolitiikkaan oli muun muassa huhtikuussa 2011 Astrid Thorsin tekemä ehdotus oluen ja siiderin laimentamisesta.

– Yksi tehokas tapa olisi vähentää oluen ja siiderin alkoholipitoisuutta nykyisestä 4,7 prosentista 3,5 prosenttiin. Ruotsissa, jossa oluen ja siiderin alkoholipitoisuus on 3,5 %, alkoholista johtuvat vahingot arvioidaan pienemmiksi, sanoi Thors nettisivuillaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja