Mainos

Keskusta: Budjettiehdotuksella ei ole pohjaa

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen epäilee valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) budjettiehdotuksen pohjaa.

– Onko budjetilla pohjaa, kun kansainvälinen tilanne on todella huono? Ukrainan kriisi ja Venäjän talouspakotteet heikentävät sitä, ja myös Italiasta ja Saksasta kuuluu huonoja uutisia, Tiilikainen sanoo MTV Uutisille.

– Kyllä eduskunnan pitäisi saada ensin selvyys siitä, miten talouspakotteiden ja kansainvälisen taloustilanteen heikkenemisen arvioidaan vaikuttavan Suomen kansantalouteen ja valtiontalouteen. Muuten budjettia ei voida järkevältä ja realistiselta pohjalta tehdä, Tiilikainen toteaa.

Tiilikaisen mukaan nyt tarvittaisiin vankka pk-yrittäjyyteen kannustava paketti, jolla yrittäjyyteen satsattaisiin budjettiehdotusta järeämmin. Keskusta haluaisi budjettiin myös ison uusiutuvan energian paketin.

– Hakkeen ja turpeen tuki- ja verokohtelu pitäisi palauttaa vuoden 2012 tilanteeseen, jotta kotimainen uusiutuva energia pärjäisi tuontikivihiilelle. Näin rahat ja työpaikat jäisivät Suomeen, Tiilikainen sanoo.

Soini: Ei uusia ideoita

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on budjettiehdotukseen tyytymätön. Soinin mukaan kyseessä on rutiinibudjetti, jolla hallitus nilkuttaa loppuun asti. Uusia ideoita budjettiehdotuksesta ei Soinin mukaan löydy.

– Kahteen asiaan olen erityisen pettynyt. Toinen on se, että pienyrittäjien asemaa ei paranneta, koska verovapaata alv:n alarajaa ei nosteta. Toinen on se, että sähköveron ja bensaveron korottaminen ja kustannustason lisääminen on myrkkyä tässä tilanteessa. 

Infrahankkeisiin suunnitellut panostukset ja pienituloisille tehdyt lievennykset ovat Soinin mukaan budjettiehdotuksessa paikallaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.