Mainos

Keskusta arvostelee hallituksen energiapolitiikkaa

Oppositiopuolue Keskusta arvostelee ankarasti hallituksen energiapolitiikkaa. Hallitus on Keskustan mielestä viemässä Suomea ydinvoiman ja kivihiilen loukkuun, samaan aikaan kun vihreät näpertelevät näennäisympäreistönsuojelun parissa.

Eduskunta keskustelee energiapolitiikasta toukokuussa, mutta oppositiopuolue keskusta aloitti valmistautumisen jo tänään. Oppositio aikoo lyödä hallitusta tällä kertaa keskusteluasiakirjalla, jonka nimeksi on pantu komeasti Realistinen vihreys. Se haastaa suoraan nykyiset vallanpitäjät nykyisen teollisuus- ja energiapolitiikan osalta.

Kuukauden päästä keskustan puoluevaltuuskuntaan tuleva asiakirja ryttää hallituksen energiapolitiikan ja tuomitsee varsinkin vihreät pikkukengissä keikaileviksi näennäisvihreiksi. Keskustan asiakirjassa vaaditaankin verotuksen muuttamista siten, että uusiutuvien kotimaisten polttoaineiden käyttö olisi edullisempaa kuin hiilen poltto. Lisäenergiaa Keskusta toivoo maakaasusta.

Kaasu kelpaisi myös Keskustan tilaisuudessa vierailleelle energiaministeri Antti Kalliomäelle, mutta sitä ennen pitäisi tarvittaville uusille kaasuputkille löytyä sekä maksajat että käyttäjät. Kaasuvaihtoehdon realistisuus ratkeaa Kalliomäen mukaan parin lähivuoden aikana.

Hiilen ja turpeen käyttöä hallitus sen sijaan aikoo tulevaisuudessa vähentää. Näin pyritään vähentämään hiilidioksidipäästöjä Rion sopimuksen mukaiselle tasolle.
(MTV3/Vesa Kallionpää)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.