Mainos

Keskusrikospoliisi varoittaa yrityksiä sähköpostipetoksista

Useat yritykset ovat tulleet petetyiksi luullessaan asioivansa sähköpostilla tutun aasialaisen liikekumppaninsa kanssa.

Todellisuudessa yritykset on harhautettu maksamaan tilaamistaan tavaroista rikollisten pankkitileille.

Keskusrikospoliisista varoitetaan, että rikoksentekijät ovat väärentäneet suomalaisyritykselle lähetettyihin petosviesteihin lähetysosoitteen, joka muistuttaa läheisesti aasialaisen liikekumppanin osoitetta.

Viestissä on ilmoitettu tavarantoimittajan nimissä pankkiyhteystietojen muuttuneen, annettu uusi tilinumero SWIFT-koodeineen ja pyydetty maksamaan tilausmaksut uudelle tilille.

Useimmissa tapauksissa liikesuhde aasialaiskumppaniin on ollut pitkäaikainen ja luottamuksellinen, eikä suomalaisyritys ole epäillyt viestin aitoutta.

Tilaajat ovat maksaneet 50 000–120 000 Yhdysvaltojen dollarin summia uusilla tilitiedoilla. Petokset ovat tulleet ilmi, kun tilaaja on alkanut tiedustella tilauksensa perään. Tässä vaiheessa toimittaja on ilmoittanut, ettei ole saanut maksua, minkä vuoksi tilausta ei ole toimitettu.

Poliisi huomauttaa, että jos tilaaja saa ilmoituksen tilinumeron muuttumisesta, viestiin ei pidä vastata eikä maksaa rahaa uudelle tilille, ennen kuin on varmistanut viestin oikeellisuuden.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.