Mainos

Keskusrikospoliisi selvittää Kuttulan tilannetta

Sosiaalineuvos Iiris Hyytinen Itä-Suomen lääninhallituksesta antoi tänään suullisen lausuntonsa maaherra Pirjo Ala-Kapeelle Mäntyharjulla sijaitsevasta Kuttulan perheyhteisöstä. Hyytisen mukaan nykypäivän Kuttulassa ei pitäisi tutkimusten mukaan olla ongelmia.

Keskusrikospoliisille lähti kuitenkin tänään tutkintapyyntö 1990-luvun alkupuolella Kuttulassa olleiden nuorten väittämien väärinkäytösten selvittämiseksi.

-Lääninhallitus on hallinnollisena viranomaisena tullut tiensä päähän tutkimusasiassa. Televisiossa esiintyneiden nuorten väittämien todenperäisyys täytyy tarkistaa ja se vaatii poliisitutkinnan, sanoo Hyytinen.

Poliisilla on tutkittavana myös Itä-Suomen läänin läänineläinlääkäri Paavo Miettisen 20. toukokuuta jättämä tutkintapyyntö eläinrääkkäyksestä. Komisario Juhani Raninen Mikkelin kihlakunnan poliisilaitokselta kertoo, että tilanne on ongelmallinen, koska MTV3:n Rikosraportissa esitetty kotivideo on kuvattu Anjalankoskella vuonna 1986, ja siinä nähdyt teot ovat rikosoikeudellisesti vanhentuneita. Nykyisin Kuttulassa ei teurasteta eläimiä.

-Viikonloppuna Kuttulan tilannetta selvittäneet eläinlääkärit ovat todenneet, että eläimet siellä ovat terveitä ja niiden tiloista huolehditaan lain edellyttämällä tavalla. Eläinlääkärit eivät löytäneet mitään moittimista, Hyytinen sanoo.

Edellä mainittujen tutkimusten lisäksi Kuttulan johtajan Kari Björkmanin jättämää tutkimuspyyntöä herjauksesta tutkii Helsingin poliisi. Pyyntö koskee lasten vanhempien perustamaa Lasten Tuki ry:tä sekä toimittaja-tuottaja Tarja Tallqvistia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.