Mainos

Keskuspankkien johtajat arvioivat maailmantalouden elpyvän

Maailmantalous elpyy, arvioivat Montrealiin kokoontuneet rikkaimpien maiden keskuspankkien pääjohtajat, joiden talouskehitystä koskevat lausunnot olivat vielä varovaisia.

Pääjohtajat uskoivat talouskehityksen kääntyneen myönteiseen suuntaan. Kasvu on seurausta maailmanlaajuista taantumasta, jota Yhdysvaltain syyskuinen terrori-isku syvensi. Samalla kuitenkin varoitettiin epävarmuudesta ja riskeistä. Niihin kuuluvat esimerkiksi Japania ja Eurooppaa koskeva rakenteellisten muutosten tarve. Myös Yhdysvaltain talouden toipuminen voi olla hidasta.

Talouskasvua nakertavan inflaation riskiä pidettiin sitä vastoin vähäisenä. -Meidän arviomme keskuspankissa ei ole olennaisesti muuttunut tammikuun jälkeen, sanoi Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Alan Greenspan (kuvassa)eilisiltana. Hän uskoi maansa talouden olevan toipumaan päin, vaikka tällä haavaa kärsitään pienistä vaikeuksista. Tulevan nousukauden voidaan odottaa olevan aiempia maltillisempi, koska viime vuoden taantumakaan ei ollut kovin syvä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.