Mainos

Keskuspankki: Japanin talouden alamäki loiventunut

Viranomaisten mukaan Japanin talouden alamäki on loiventunut, mutta varsinaisista elpymisen merkeistä on vielä tässä vaiheessa liian aikaista puhua. Taloudellisen suunnittelutoimiston mukaan yksityinen kysyntä on edelleen heikkoa ja etenkin tämä haittaa Japanin taloutta.

Hallituksen tukitoimien ansiosta taloustilanne ei kuitenkaan enää näytä heikkenevän, toimisto arvelee kuukausiraportissaan, toistaen maaliskuussa julkaiseman kantansa. Toimiston mukaan asuntomarkkinoiden sekä rahoitusmarkkinoiden tilanne on parantunut hieman, kun taas työllisyystilannetta koskeva katsaus on uudessa raportissa aikaisempaa negatiivisempi.
-Yritysten investoinnit esimerkiksi koneisiin ja laitteisiin vähenevät edelleen ja työmarkkinoiden tilanne näyttää vaikeutuneen, kotimaan asioista vastaava Takashi Omori toimiston tutkimusyksiköstä kertoo.
Hänen mukaansa Japanin talous pysyy pystyssä lähinnä valtion jätti-investointien ansiosta. Niiden vaikutus talouteen säilyy ainakin tulevaan syksyyn, mahdollisesti kauemminkin.

Japanin keskuspankki yhtyy suunnittelutoimiston näkemyksiin maan taloudellisesta tilanteesta. Keskuspankki sanoo omassa kuukausikatsauksessaan, ettei talous näytä enää heikkenevän. Toisaalta pankki ei myöskään näe merkkejä, joiden mukaan yksityinen kulutus kääntyisi pian nousuun.

Pankin mukaan muutokset rahoitusmarkkinoilla antavat kuitenkin Japanin taloudelle aikaisempaa enemmän tilaa hengittää.
-Rahoitusmarkkinat ja pääomamarkkinat ovat muuttumassa oikeaan suuntaan eli ne ovat alkaneet tukea taloutta ja tämä myönteinen kehitys näyttää jatkuvan, Japanin keskuspankin johtaja Masaru Hayami sanoi tänään.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.