Mainos

Keskuskauppakamarin Penttilä: Hallitusohjelma pannukakku

Yrittäjäjärjestöjen mielestä hallitusohjelma ei edistä kasvuyritysten syntymistä.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilän mielestä hallitukselta olisi kaivattu voimakas kasvuun rohkaiseva signaali.

– Nyt olisi tarvittu voimakasta signaalia hallitukselta siihen, että menkää, kasvakaa, ottakaa riskejä, sijoittakaa, mutta tätä signaalia ei tullut. Tuli tällainen pannukakku veropoliittisesti, mutta tämänkin kanssa tullaan toimeen.

Perheyritysten liitto taas katsoo, että hallitusohjelman veroratkaisuilla ei edistetä vakavaraisten kasvuyritysten syntymistä.

– Tämä on erittäin iso pettymys, sanoo Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen.

– Meillä on 40 000 yritystä tulossa seuraavan viiden vuoden sukupolvenvaihdostilanteeseen ja nyt näiden kohdalla perintöverotusta kiristetään ja samalla ylimääräisille osingoille, joita yleensä tarvitaan tähän sukupolvenvaihdoksen rahoittamiseen, tehdään vielä tällainen ylimääräinen 32 prosentin progressioaste, Vanhanen sanoo.

VM: Ohjelma ei pysäytä velkaantumista

Valtiovarainministeriö taas kritisoi hallitusohjelmaa siitä, että se ei pysäytä velkaantumista.

– Velkaantumisen pysäyttämiseen tarvittaisiin neljän miljardin sopeutus kokonaisuudessaan. Ja jotta se kääntyisi alaspäin, sen pitäisi olla suurempi kuin neljä miljardia. Meillä oli aikaisemmin luku kuusi miljardia suosituksena, muistuttaa valtiovarainministeriön ylijohtaja Tuomas Sukselainen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.