Mainos

Keskusdigibokseja asennettu taloyhtiöihin vähän

Keskusdigibokseja on asennettu taloyhtiöihin erittäin vähän. Maahantuojien mukaan vain alle tuhannessa taloyhtiöissä on digisignaalia analogiseksi muuttava keskusdigiboksi. Syynä kiinnostuksen vähäisyyteen on liian kiireinen aikataulu.

Keskusdigibokseilla on ollut odotettua vaisumpi menekki. Kevään ja kesän aikana keskusovittimia on asennettu vain alle tuhanteen taloyhtiöön, kun mahdollisia antenniverkkoon kuuluvia taloyhtiöitä on yhteensä 35 000.

- Luulimme, että määrät ovat hiukan suurempia, asennuspäällikkö Jari Hakasaari Maxisat Networkssta kertoo.

Keskusdigiboksien vähäistä suosiota selittävät muun muassa niiden niukat toiminnot. Kahdesta kolmeen tuhanteen euroa maksavan talosovittimen kautta saadaan näkymään vain kolme tai kuusi kanavaa. Lisätoiminnat kuten ohjelmaopas ja vaihdettavat tekstitykset puuttuvat kokonaan. Suurin syy on kuitenkin kiireellinen aikataulu.

- Päätöksenteon osalta tämä mahdollisuus tuli liian myöhään. Eli sen perusteella voidaan todeta, että mikäli se olisi annettu aikaisemmin, niin nämä olisi voitu asentaa samaan aikaan kuin kunnostettiin näitä verkkoja digikelpoisiksi, lakimies Tiina Hallberg Suomen kiinteistöliitosta kertoo.

Keskusdigibokseja on asennettu erityisesti kaupunkien kiinteistöyhtiöihin sekä taloihin, joissa asuu paljon iäkkäitä vuokralaisia.

- Tällaiset isot taloyhtiöt, joissa on noin sata huoneistoa, on olleet sellaisia hyviä kohteita, koska niissä on asukkaita, jotka eivät digiboksia ole vielä hankkineet ja niissä tämä hyöty saadaan parhaiten irti, Hallberg arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.