Mainos

Keskon tulos pysyi ennallaan

Keskon tulos pysyi alkuvuonna edellisvuoden tasolla, mutta liikevaihto kasvoi jonkin verran. Päivittäistavaroiden myynti laski, mutta kansainvälinen toiminta tuotti selvästi enemmän liikevaihtoa kuin vuosi sitten.

Keskon liikevaihto tammi-huhtikuussa oli 8,9 miljardia markkaa, kolme prosenttia edellisen vuoden alkua enemmän. Liikevaihdosta runsaat viisi miljardia tuli päivittäistavaroista, vajaa kolme miljardia erikoistavaroista ja noin 800 miljoonaa kansainvälisestä toiminnasta. Konsernin voitto rahoituserien jälkeen oli 198 miljoonaa, kun se vuotta aiemmin oli 196 miljoonaa. Emoyhtiön tulostaso oli viimevuotista parempi, mutta tytäryhtiöiden taas heikompi.

Kesko on tänä vuonna tehnyt isoja ostoksia. Toukokuun alussa se osti Sponsorilta Kaukomarkkinat ja toukokuun lopussa enemmistön Tukosta. Rahaa ostoksiin uppoaa lähes 2,5 miljardia markkaa.

Keskolaiset arvioivat, että ostettujen yritysten suotuisan tuloskehityksen takia Keskon liiketulos paranee. Investointeihin sijoitetun pääoman takia konsernin korkotuotot alenevat selvästi. Alkuvuonna Keskon omavaraisuusaste oli 55 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.