Mainos

Keskon tulos putosi

Keskon tulos putosi viime vuonna 125,8 miljoonasta eurosta 85,7 miljoonaan euroon.

Kaupassa

Kesko-konsernin voitto ennen satunnaiseriä vuonna 2001 oli 85,7 mljoonaa euroa. Vuonna 2000 se oli 125,8 miljoonaa euroa. kesko arvioi liikevoittonsa kasvavan vuonna 2002.

Konsernin liikevaihto vuonna 2001 oli 6 214 milj. euroa, mikä on 1,5 % vähemmän kuin edellisenä vuonna (6 308 milj. euroa). Liikevaihdon lasku johtuu osaksi hinnoittelukäytännön muutoksesta. Osana ketjutoiminnan uudistusta Kesko alensi vuoden 2001 alusta tukkumyyntihintojaan K-kauppiaille.

Uuden hinnoittelumallin arvioitu vaikutus liikevaihdon laskuun on vuositasolla koko konsernissa noin 2 %-yksikköä ja Ruokakeskon osalta runsaat 3 %yksikköä. Muutos ei kuitenkaan heikentänyt liiketoiminnan tulosta, sillä aiemmin tukkuhintoihin sisältyneitä palveluita veloitetaan erillisinä palvelumaksuina kauppiailta.

Konsernin voitto ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 85,7 milj. euroa (125,8 milj. euroa). Se on 1,4 % liikevaihdosta (2,0 %). Liikevoitto oli 76,8 milj. euroa (116,7 milj. euroa). Liikevoittoon sisältyy käyttöomaisuuden ja liiketoiminnan myyntivoittoja ja - tappioita sekä arvonalennuspoistoja yhteensä 13,2 milj. euroa (22,9 milj. euroa). Konsernin liikevoiton laskuun vaikuttivat myynnin kehityksen ohella ketjutoiminnan uudistamiseen liittyvät noin 9,0 milj. euron lisäpanostukset.

Keskon ja kauppiaiden yhteistoimintaa merkittävästi tehostava ketju-uudistus on pääosin toteutettu ja yhtiön mukaan uudistuksen myönteiset vaikutukset alkavat näkyä. Keskon uskoo investointitoiminnan säilyvän aktiivisena sekä kotimaassa että Baltiassa.

Vuonna 2002 Kesko-konserni arvioi liikevaihtonsa kasvavan kotimaassa vähintään markkinoiden kasvun verran.

Toteutettujen tehostamistoimien ja konsernin rakenteen keventämisen ansiosta Kesko- konsernin liikevoiton ilman kertaluontoisia eriä ennakoidaan kasvavan edellisvuoteen verrattuna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.