Mainos

Keskon hankaluudet jatkuvat

Kauppakonserni Keskon vaikeudet jatkuvat vielä ainakin lähimmän puolen vuoden aikana.

Kesko antoi reilu viikko sitten tulosvaroituksen ruoka- ja rautakauppamyynnin sekä huonekaluketju Indoorin heikon myyntikehityksen takia. Osittain Kesko perustelee kannattavuuden heikentymistä sillä, että se samaan aikaan rakentaa ja uudistaa kauppapaikkojaan.

Uusin valtaus oli viime perjantaina julkistettu yhteistyö Teboilin kanssa, joka tuo lähimmän parin vuoden aikana 70 uutta K-marketia Teboilin huoltoasemille. Uusista myymälöistä Kesko laskee saavansa 100 miljoonan euron arvosta lisämyyntiä.

Kesko julkisti tammi-maaliskuun osavuosituloksensa, jossa yhtiö kertoo, että sen jatkuvien toimintojen liikevoitto alittaa viime vuoden tason seuraavien kuuden kuukauden aikana. Kesko ennakoi, että markkinoiden kasvu hidastuu Pohjoismaissa ja Baltiassa, mutta Suomessa kulutus pysyy hyvällä tasolla.

Rautakesko on porskuttanut viime vuodet vahvasti Baltiassa, mutta nyt yleinen talouden epävarmuus nakertaa markkinoita Virossa ja Latviassa. Rautakesko oli iso pettymys markkinoille, kuvaili eQ Pankin analyytikko Robert Liljequist uutistoimisto Reutersille.

- Rautakesko avaa uusia myymälöitä, mutta markkinoiden kasvu hidastuu ja voittoprosentit pienenevät.

Rautakeskon tulos jäi myös analyytikkoarvioita pienemmäksi. Tammi-maaliskuussa Keskon myynti kasvoi 6,7 prosenttia vuotta aiemmasta 2,3 miljardiin euroon. Pörssissä Keskon kummatkin osakesarjat lähtivät laskuun tulosjulkistuksen jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.