Mainos

Keskon hallintoneuvoston puheenjohtaja: Johtoa ei aihetta syyttää

Keskon hallintoneuvoston puheenjohtaja Vesa Lammela antaa täyden tukensa Keskon toimivalle johdolle Tuko-ruljanssista huolimatta. -Tietenkin EU-kanta olisi voitu tutkia ja varmasti tänä päivänä se tutkittaisiin, jos nyt oltaisiin kauppoja tekemässä, hän sanoo.

Lammela myöntää, ettei EU:n päätös ollut sellainen, mitä kauppoja tehtäessä odotettiin.
-Toisaalta se ei myöskään ollut sitä, mitä ennakkoon annettiin ymmärtää, hän jatkaa.
Vaikka Tuko-kauppa ei sujunutkaan Keskossa odotetusti, Lammelan mukaan hallintoneuvostossa ei ole edes keskusteltu moitteiden antamisesta neuvottelijoille, Keskon toimivalle johdolle.
-Moitteisiin ei ole aihetta tässäkään vaiheessa. Nyt valmistelemme ratkaisun, joka täyttää EU:n ehdot. Vasta sen jälkeen näemme, miten tässä käy. Tähän mennessä ei rahaa vielä ole menetetty, hän sanoo.

Keskon pääjohtajan Eero Kinnusen tavoin Lammela toivoo, että ostaja Tukon osille löytyisi kotimaasta.
-Jos joku ulkomainen ne ostaa, se kuorii kermat päältä. Ulkomainen ostaja tuskin välittää koko valtakunnan kattavien kauppapalvelujen järjestämisestä. Ulkomaisia kiinnostanee vain ruuhka-Suomi, Lammela sanoo.

Lammela ei tarkemmin kerro, mitkä osat Tukosta myydään. Hän kuitenkin myöntää, että Anttila on ainakin sellainen osa, josta Kesko haluaa pitää kiinni.
-Keskolla ei ennestään ole keskustan tavarataloja, hän sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.