Mainos

Kesko vetäytyy Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta

20:00

Fennovoima menetti tänään yhden ison suomalaisosakkaan, kun Kesko-konserniin kuuluva Kestra Kiinteistöpalvelut ilmoitti vetäytyvänsä ydinvoimalahankkeen jatkorahoituksesta. 

Kestra perusteli ratkaisua sillä, että ydinvoimahankkeen taloudellisiin, sopimuksellisiin ja aikataulullisiin edellytyksiin liittyy edelleen epävarmuustekijöitä, joiden riskit ovat Kestran käsityksen mukaan kasvaneet. 

Kestra omistaa nyt 4,5 prosenttia Fennovoiman suomalaisomistajien Voimaosakeyhtiö SF:stä. Kolmannes Fennovoimasta on siirtynyt venäläisen Rosatomin omistukseen. 

Fennovoiman hankkeessa on ollut mukana 44 suomalaista omistajaa, joiden osuus hankkeesta oli helmikuun lopulla yhteensä 50,2 prosenttia. Yhtiön tarkoituksena on ollut kasvattaa suomalaisomistajien osuus kevään aikana mahdollisimman lähelle 66 prosenttia, joka on voimaosakeyhtiö SF:n nykyinen osuus. 

Rosatom on ilmoittanut olevansa tarvittaessa halukas lisäämään omaa osuuttaan. Esimerkiksi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on kuitenkin sanonut pitävänsä hankkeen uskottavuuden kannalta tärkeänä, että sillä on vahva suomalaisomistus.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.