Mainos

Jopa joka kolmas Anttila-tavaratalo suljetaan

Kauppakonserni Kesko karsii kovalla kädellä Anttila-tavarataloja. Yhtiö kertoi tulosjulkistuksen yhteydessä, että kannattavuuden parantamiseksi osa vuokratuista kauppapaikoista suljetaan seuraavien kahden vuoden aikana.

-Anttilan myynti ja tulos ovat hiipuneet. Digimurros on Mustan Pörssin ohella koskenut Anttilan tavarataloja eniten, totesi pääjohtaja Matti Halmesmäki.

-Tilanne on vaikea, mutta nykyisellä konseptilla ei voi jatkaa.

Nykyisestä Anttila-tavarataloverkostosta Kesko karsii noin joka kolmannen. Keskolla oli vuoden lopussa verkkokauppa mukaan lukien 31 Anttilaa.

Keskon mukaan käyttötavarakaupassa verkkokaupan kasvu ja kilpailutilanteen kiristyminen ovat heikentäneet merkittävästi Anttilan ja kodintekniikkakaupan kannattavuutta.

Kesko kertoo, että samalla aiotaan laajentaa merkittävästi NetAnttilan ja Mustan Pörssin verkkokaupan valikoimia sekä uudistaa Anttila- ja Kodin Ykkönen -tavaratalokonseptit.

Kesko julkisti tänään viime vuoden tuloksensa. Konsernin tulos ennen veroja nousi loka-joulukuussa 67,9 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 52,1 miljoonaa euroa.

Anttila tavaratalot grafiikka

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.