Mainos

Kesko Ruotsiin rauta- ja kenkäkaupoilla

Kesko aikoo laajentaa toimintaansa Ruotsiin perustettavilla rauta- ja kenkäkaupoilla. Pääjohtaja Eero Kinnusen mukaan Kesko suunnittelee avaavansa Tukholman seudulle ja Keski-Ruotsiin kaikkiaan kymmenkunta rautakauppaa.

-Olemme päättäneet, että menemme Ruotsiin rautakaupoilla. Yksi on siellä jo valmis, yksi avautuu tässä kuussa, ja juuri kuun vaihteessa päätimme, että menemme Norrköpingiin uudella K-raudalla, Kinnunen kertoo maanantain Savon Sanomissa. Hänen mukaansa yhtiöllä on samansuuntaisia suunnitelmia myös kenkäkauppojen osalta.

Pääjohtaja Kinnunen tähdentää, että suomalaisten yritysten on laajennettava toimintaansa naapurimaihin samalla tavoin kuin monet ruotsalaisyritykset.
-Ne tulevat suurimpiin keskuksiin jyräämällä. Samansuuntaista kehitystä täytyy tapahtua suomalaisten yritysten kohdalla, Kinnunen peräänkuuluttaa.

Hänen mukaansa siirtyminen naapurimaihin yksittäisratkaisuilla on riskittömämpi tapa turvata kilpailukyky kuin liittoutua esimerkiksi jonkin suuren ulkomaisen kauppaketjun kanssa.
-Olemme menneet suhteellisen varovasti ulos ja se on meidän tapamme toimia. Jalansija mieluummin hötkyilemättä. Se vie pitemmän aikaa, mutta se on riskittömämpi tapa kuin ostaa ja liittoutua kerralla isojen kanssa, Keskon pääjohtaja perustelee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.