Mainos

Kesko: ”Ruoan hintaa voidaan vielä laskea”

Keskon pääjohtajan mukaan hintaa voidaan laskea vielä joissain tuotekategorioissa ja toimintaa on varaa tehostaa.

Keskon pääjohtaja Mikko Helander paljastaa, että ruoan hinnat saattavat laskea entisestään.

– On varmasti kategorioita, joissa hintoja voidaan vielä pudottaa, Helander kommentoi aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Lisäksi tehostamme jatkuvasti toimintaamme ja tiivistämme yhteistyötä maatalouden kanssa.

SOK aloitti rajun hintakilpailun tammikuun aikana, mikä alensi satojen tuotteiden hintoja niin S-ryhmän kuin Keskonkin kaupoissa. Kun hinta-ale alkoi, tuottajat suhtautuivat siihen epäillen.

Helander sanoo, että useiden elintarvikkeiden hintoja on pyritty laskemaan hieman sen sijaan, että yksittäisten tuotteiden hintoja olisi radikaalisti laskettu, jotta tuottajat eivät kärsisi tilanteesta.

– Yksittäisten tuotteiden voimakas hinnan lasku aiheuttaa suuria ongelmia. Se ei ole vastuullista ja sitä pitää välttää.

Hinta-alen jälkeenkin ruoka on suomalaisissa kaupoissa kallista verrattuna moniin muihin Euroopan maihin. Helander kiistää, että tämä johtuisi Keskon ja S-ryhmän suuresta markkinaosuudesta ja siten kilpailun vääristymisestä.

– Kaikki verot ja veroluonteiset maksut ovat ruoan suhteen yhteensä 40 prosenttia – kun ne ovat Euroopassa keskimäärin 20 prosenttia – ja se nostaa ruoan hintaa. Verojen jälkeen elintarvikkeet ovat edullisia, Helander esittää ja toivoo päättäjiltä avointa keskustelua ruoan hinnasta.

Helander kertoo, etteivät Keskon viime vuoden lopussa päättyneet yt-neuvottelut liity ruoan hinta-aleen.

– Se liittyy tavaratalokauppoihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.