Mainos

Kesko jätti lausuntonsa Tuko-kaupasta EU:n kilpailuviranomaisille

Kesko jätti tänään Euroopan kilpailuviranomaisille oman näkemyksensä yhtiön keväällä tekemästä Tuko-kaupasta ja sen vaikutuksista kilpailutilanteeseen. EU:n komission muutaman viikon takaisessa alustavassa kannanotossa nähtiin Tuko-kaupan johtavan määräävän markkina-aseman syntymiseen tai vahvistumiseen vähittäiskaupassa.

Keskon varapääjohtaja Timo Karake ei halua tarkemmin kertoa Keskon antaman lausunnon (Statement of Defense) sisältöä, vaan tyytyy toteamaan Keskon näin esittävän oman näkemyksensä asiasta. Tämä kuuluu hänen mukaansa osana tähän määrämuotoiseen prosessiin. Mitään muutosta itse kaupan osalta ei tule tapahtumaan.

Kaupan tutkinnassa seuraava vaihe on ensi viikolla, jolloin Keskolaiset matkustavat Brysseliin niin sanottuun suulliseen kuulemistilaisuuteen.
-Meillä on silloin vielä mahdollisuus antaa heille oma suullinen näkemyksemme asiasta, sanoi Karake.

EU:n komissio ei kommentoi Keskon Tuko-kauppaa

EU:n komissio ei tänään ollut halukas kommentoimaan Keskon komissiolle antamaa vastausta Tuko-kaupan tutkinnasta. Komission kilpailuosaston tiedottaja Willy Helin totesi, että komissio ei kommentoi fuusiota ennen kuin lopullinen päätös on tehty. Helin kuitenkin korjasi Keskon ilmoitusta siitä, että komissio antaisi päätöksensä viimeistään 27. marraskuuta. Oikea päivämäärä on 29. marraskuuta, Helin sanoi. Päätös asiassa voi hänen mukaansa kuitenkin tulla aikaisemminkin, jos Kesko ryhtyy toimenpiteisiin, jotka tyydyttävät komissiota.

-Koska kyseessä on liikesalaisuuksista, en voi sanoa enempää. Seuraus voisi olla, että Keskon osakkeen arvo nousee tai alenee, ja silloin joutuisin tuomioistuimen eteen, Helin sanoi.
-Antakaa Keskon kommentoida jos haluaa. Tarkoitus on kuitenkin, että me emme lausu mitään, hän lisäsi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.