Keskiviikon sää: Tyyntä ennen myrskyä

MTV:n meteorologi Markus Mäntykannas lupailee keskiviikosta selkeää suureen osaan maata. 

–   Tänään on vaihteeksi tiedossa selkeämpää, mutta huomenna alkaa lännestä virrata kosteampaa ilmaa ja lumi- ja räntäsateet yleistyvät.

Tiistaina oltiin eteläisessä Suomessa laajasti nollan yläpuolella, mutta selkeä yö vei asteet pakkaselle rannikkoalueita lukuun ottamatta.

–   Selkeän yön takia erityisesti läntisessä Suomessa esiintyy kuuraliukkautta, Mäntykannas sanoo.

Eteläistä Suomea viistää keskiviikkona lumi- ja räntäsadealue.

– Sadealue siirtyy päivän kuluessa kohti itää. Todennäköisimmin Etelä-Suomi jää päivän kuluessa poutaiseksi, mutta pilviseksi.

–   Keski-Suomessa nähdään yleisesti aurinkoa ja pikkupakkasella mennään. Pohjoisessa säässä on sellainen kahtiajako, että itäosassa pilvisyys on runsaampaa, mutta lännempänä selkeämpää. Pakkanen vaihtelee viiden ja kymmenen asteen välillä.

Ensi yönä pakkasta on suuressa osassa maata, mutta torstain aikana tuulet kääntyvät tuomaan lännestä kosteampaa ilmaa maan eteläosan yli itään.

–   Voi olla, että eteläisempään Suomeen saadaan huomenna jo useampi sentti lunta.

Mäntykannas kertoi aiemmin Huomenta Suomessa, että itsenäisyyspäivää juhlitaan perjantaina todennäköisesti erittäin lumisissa oloissa.

–   Sieltä on tulossa ihan kunnon lumimyräkkä. Tuulet voimistuvat ja lunta voi tulla yli 20 senttiä, meteorologi varoitteli.

–   Tämä on lumikertymiltään talven tähän asti pahin myräkkä.



Lue myös:

    Uusimmat