Keskiviikkona hellehuippu etelään, ukkoset paikoin rajuja

Huomiseksi etelään ennustetaan lähes 30 asteen lukemia. Suomea halkovat ukkoset ja sadekuurot voivat olla paikoin kovia.

Tänään tiistaina aurinko porottaa maan etelä- ja itäosassa lähes pilvettömältä taivaalta. Lämpötilat ovat olleet yleisesti 25-27 asteessa. Maan länsi- ja pohjoisosassa on pilvistä ja viileämpää. Länsirannikolla lämpötilat ovat jääneet paikoin 15 asteen tuntumaan. Suurin muutos eiliseen verrattuna on ollut pohjoisimmassa Suomessa.

– Esimerkiksi Kittilässä päivän ylin lämpötila oli eilen 26,4 astetta. Tänään mittarin lukema on jäänyt selvästi kymmenen asteen alapuolelle, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Sade- ja ukkoskuuroja tulee tänään maan länsi- ja pohjoisosassa. Voimakkaimmat ukkoskuurot liikkuvat Pohjois-Suomen itäosassa.

Huomenna keskiviikkona kuuminta on Etelä-Suomessa, missä lämpötila kohoaa ylimmillään 30 asteen tuntumaan.

– Todennäköisimpiä 30 asteen kaupunkeja ovat Vantaa, Porvoo, Lahti ja Hyvinkää. Huominen on Lapissa jo vähän lämpimämpi. Pohjois-Lappiin on odotettavissa 15 ja Etelä-Lappiin noin 20 astetta, toteaa Miina Manninen.

Ilmatieteen laitoksen antama hellevaroitus on yhä voimassa. Lähivuorokauden aikana maan etelä- ja itäosaan on odotettavissa tukalaa hellettä.

Keskiviikkona sade- ja ukkoskuuroja tulee lähinnä maan keskivaiheilla. Pohjoisessa sää kirkastuu iltaa kohti.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat