Mainos

Keskisuomalaiset elvyttäisivät Lahden - Jämsän radalla

Keski-Suomessa kampanjoidaan rautatien rakentamiseksi Lahden ja Jämsän välille. Joukko Keski-Suomen päättäjiä on lähettänyt pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.) kirjeen, jossa rataa esitetään yhdeksi valtion elvytyshankkeeksi. Ratahanketta on esitelty myös elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle (kesk.).

Kirjeessä rataa kutsutaan Jämsästä etelään suuntautuvaksi oikoradaksi. Oikorata mahdollistaisi nopeat henkilö- ja tavarajunayhteydet Keski-Suomesta pääkaupunkiseudulle.

Jämsän ja Lahden välimatka on noin 120 kilometriä. Sanomalehti Keskisuomalaisen arvion mukaan ratakilometrin rakentaminen maksaa noin kymmenen miljoonaa euroa, joten oikoradan rakentamiskustannukset nousisivat noin 1,2 miljardiin euroon.

Pääministerille Vanhaselle lähetetyn kirjeen ovat allekirjoittaneet Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson, Jämsän kaupunginjohtaja Tapani Mattila, Keski-Suomen maakuntajohtaja Anita Mikkonen, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Tuuli-Kirsikka Pirttiaho ja Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.