Mainos

Keskisuomalainen torjui yhdistymisen Alman kanssa

Keskisuomalainen katsoo selvitytyvänsä itsenäisenä mediayhtiönä.

Lehtiyhtiö Keskisuomalainen ilmoitti tänään torjuvansa yhdistymisen Alma Median kanssa. Yhtiön hallitus päätti olla jatkamatta yhdistymiskeskusteluja, jotka tulivat julkisuuteen eilen.

Konsernijohtaja Erkki Poranen perusteli päätöstä sillä, että yhtiöllä on hyvät menestymisen mahdollisuudet itsenäisenä. Hän kuitenkin piti Alman aloitetta sulautumisesta kiinnostavana.

Alma Media lupasi kunnioittaa Keskisuomalaisen päätöstä.

- Toteamme keskustelut tältä erää päättyneiksi, sanoo toimitusjohtaja Kai Telanne pörssitiedotteessa.

Keskisuomalainen-lehden mukaan Alma olisi lähestynyt tarjouksillaan myös Turun Sanomia julkaisevaa TS-Yhtymää sekä sanomalehti Karjalaista julkaisevaa Pohjois-Karjalan Kirjapainoa. Yhtiöltä on jo pitkään odotettu liikettä myös Talentumissa, josta se omistaa merkittävän osuuden.

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne kertoi STT:lle, että keskusteluja Keskisuomalaisen kanssa oli käyty koko vuosi erittäin hyvässä hengessä. Tiedot muista keskusteluista ovat hänen mukaansa "täyttä puppua". Alma ei ole tällaisia keskusteluja TS:n, PKK:n tai Talentumin kanssa käynyt, Telanne sanoo.

- Keskusteluissa syntyi yhteinen näkemys, että kombinaatiofuusio olisi hyvä sekä molempien yhtiöiden että lukijoiden kannalta, Telanne sanoo. Hän ei tiennyt, miksi Keskisuomalaisen hallitus kaatoi yhdentymisen.

- On vaikea nähdä, että se olisi ollut ainakaan rahasta kiinni. Taustalla täytyy olla muita syitä, Telanne arvelee.

Keskisuomalainen viittasi tiedotteessaan eileln tehtyyn kauppaan, jolla yhtiö osti Savon Mediat Oy:n vähemmistöosakkaiden osakkeet. Kauppa antaa Porasen mukaan yhtiölle hyvät edellytykset vastata tulevaisuuden haasteisiin ja mediakentän keskittymiseen. Keskisuomalaisen hallitus ei tänään kommentoinut päätöstä.

Alma Media ja Keskisuomalainen ovat Suomen Tietotoimiston STT:n osakkeenomistajia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.