Mainos

Keskisuomalainen: Satoja ihmisiä ilman pankkitiliä

Sadat ulkomaalaiset elävät Suomessa vuosittain ilman pankkitiliä ja verkkopankkitunnuksia, kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen. 

Ulkomaalaisilla, laillisesti Suomessa oleskelevilla henkilöillä on tietyin edellytyksin oikeus peruspankkipalveluihin Suomessa. Peruspankkipalveluita ovat esimerkiksi käyttötili sekä maksukortti.

Edellytyksenä tilin avaamiselle ovat asiakkaan luotettava tunnistaminen sekä se, että tilille on perusteltu tarve. Ongelmat liittyvät usein tunnistautumiseen.  Ulkomaalainen tarvitsee passin tai henkilöasiakirjan, joka kelpaa matkustusasiakirjana. Jos näitä ei löydy, henkilöllisyyttä ei voida varmistaa eikä tiliä avata.

Vähemmistövaltuutetun toimiston ylitarkastaja Päivi Keskitalon mukaan elämä ilman tiliä on hankalaa ja tulee kalliiksi. Esimerkiksi pankkitunnuksia tarvitaan nykyisin monissa viranomaispalveluissa.   

Finanssialan keskusliiton johtava asiantuntija Mika Linna sanoo, että tilanne saattaa vaikeuttaa ulkomaalaisten elämää Suomessa paljonkin.   

– Täytyy kysyä, onko ollut perusteltua tässä laajuudessa työntää kaikki asiat verkkoon. Nyt huomataan, että kaikkien pitäisi pystyä tunnuksia käyttämään, mutta kaikille ei kuitenkaan niitä jaeta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.