Keskisuomalainen: Sähköverkkonetti ei menesty

Datasähköltä odotettiin paljon viisi vuotta sitten. Töpselin kautta nettiä kauppaavat yhtiöt ovat tehneet keksinnöllä kuitenkin vain tappiota, kertoo Keskisuomalainen.

Laajakaistapalveluiden välittäminen sähköverkon kautta on osoittautunut huonoksi bisnekseksi. Niin sanottua datasähköä tarjoavat Turku Energia sekä Kuopion Energia markkinoivat palveluja yhä tappiolla. Yhtiöt aloittivat laajakaistapalveluiden myynnin noin kolme vuotta sitten.

Turku Energian markkinointipäällikkö Yrjö Kujala sanoo Keskisuomalaisessa, että laajakaistaliittymien hintojen yleinen romahtaminen on tuhonnut kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

Kuopion Energian myyntijohtaja Ari Sormusen mukaan yhtiön pitäisi kolminkertaistaa tilaajien määrä, jotta datasähköliikenne nousisi kannattavaksi. Nykyisin kuopiolaisella yhtiöllä on 500 datasähkön tilaajaa, Turku Energialla muutamia satoja.

Yrjö Kujala myöntää, etteivät datasähköön viitisen vuotta sitten kohdistuneet myönteiset odotukset ole toteutuneet. Sekä Turku Energian että Kuopion Energian datasähköliikenteen tulevaisuus on harkittavana.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat