Keskisuomalainen: Facebook urkkii salasanoja

Yhteisöpalvelu Facebook kysyy käyttäjiensä sähköpostiosoitteita ja salasanoja verkkosivuillaan, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Lehden mukaan sähköpostiosoitetta ja sen salasanaa tiedustellaan kaverihaussa, johon pääsee heti sisäänkirjautumisen jälkeen avautuvalta sivulta.

Keskisuomalaisen mukaan Facebookin käyttäjälle syntyy helposti mielikuva, että sähköpostin ja salasanan luovuttaminen kuuluu asiaan, jos Facebookia haluaa käyttää. Kaverihaun voi kuitenkin myös ohittaa.

Kaverihaku ilmeisesti tarkastaa sähköpostin osoitetiedoista, kenen kanssa on pidetty yhteyttä, ja ehdottaa kaveruussuhdetta Facebookista löytyvien henkilöiden kanssa.

Viestintäviraston CERT-FI-tietoturvayksikön päällikkö Erka Koivunen pitää toimintaa tietoturvan kannalta pöyristyttävänä. Tunnusten kysyminen on kuitenkin hänen mukaansa laillista.

Koivusen mielestä sähköpostin salasanaa ei kannata antaa Facebookille. Hän kuitenkin korostaa, ettei usko Facebookin syyllistyvän yksittäisten käyttäjien sähköpostiviestinnän seuraamiseen.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat