Keskipalkat nousivat Virossa – Tallinnan ympäristössä tienestit noin 1200 euroa, saarilla alle tonnin kuussa

Vironkin taloudella menee paremmin kuin vuosiin. Tuoreiden tilastojen mukaan virolaisten keskipalkka on noussut korkeammaksi kuin koskaan maan historiassa.

Viime vuonna virolaisten keskipalkka oli 1221 euroa. Nousua edellisvuoteen tuli 6,5 prosenttia. Asiasta kertoo esimerkiksi Viron yleisradioyhtiö ERR.

Viron tilastokeskuksen mukaan nopeinta palkkojen kasvu oli kaivostoiminnassa sekä informaatio-alalla. Esimerkiksi maataloudessa, metsätöissä ja kalastuksessa palkka jäi viime vuoden tasolle.

Suomalaisten Keskipalkka eli kokonaisansioiden keskiarvo oli viime vuonna 3 368 euroa kuukaudessa. Täyspäivätyötä tekevistä palkansaajista 63 prosenttia ansaitsi tätä vähemmän. Tätä selittää se, että keskiarvoa nostavat suuret kokonaisansiot. Yleisin kokonaisansio oli viime vuonna 2 500 euroa.

Kuilu suurenee

Ero virolaisten suurkaupunkien sekä maaseudun välillä suurenee. Palkat nousivat eniten Raplamaalla ja itäisessä Virossa. Postimees selittää asiaa esimerkiksi polttoaineiden hinnannousu maailmalla. Juuri Viron itäosaan sijoittuu esimerkiksi palavan kiven sektori.

Palkat nousivat kaikkialla muualla paitsi saarilla. Siellä palkat laskivat viime vuodesta. Esimerkiksi Hiiumaalla keskipalkka oli viime vuonna 883 euroa ja Saarenmaalla 876 euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja