Mainos

Keski-Uusimaa osti Jantonin lehtiryhmän

Keski-Uusimaa-konsernille iso siivu Etelä-Suomen ilmoitusmarkkinoista.

Keski-Uusimaa-konserni tiukentaa otettaan Etelä-Suomen ilmoitusmarkkinoista Janton-konsernin lehtiryhmän ostolla. Keski-Uusimaa julkisti lehtikaupan tänään.

Toimitusjohtaja Jorma Hämäläisen mukaan kauppa tuo Keski-Uusimaa-konserniin 25 miljoonan euron ilmoitusmarkkinat. Kasvua konserni hakee hänen mukaansa ilmoitusten ketjumyynnillä eli ilmoittajille tarjotaan mahdollisuutta saada sama ilmoitus useaan lehteen.

Kaupalla Keski-Uusimaa hankki omistukseensa Länsi-Uusimaa Oy:n painotaloineen sekä kaupunkilehdet Alueuutiset, Tamperelainen ja Turkulainen. Myös espoolainen Länsiväylä siirtyy kaupassa kokonaan Keski-Uusimaalle.

Hämäläinen arvioi, että kun päällekkäisyydet lasketaan pois, Keski-Uusimaa-konsernin lehdet leviävät kaupan jälkeen miljoonaan kotiin. Keski-Uusimaan konsernin sanoma- ja kaupunkilehdillä oli ennen kauppaa noin 730 000 lukijaa.

Yrityskauppa nostaa Keski-Uusimaan liikevaihdon 53 miljoonasta eurosta lähes 80 miljoonaan euroon. Konsernin henkilöstön määrä nousee yli 600:n. Kauppahintaa osapuolet eivät julkistaneet.

"Nyt täysi peitto Uudellamaalla"

Hämäläisen mukaan Keski-Uusimaa-konsernin tavoitteena on ollut jo pitkään saada täysi peitto Uudellamaalla, ja tällä kaupalla tavoitteeseen päästiin. Janton-paketilla Keski-Uusimaa pystyi levittäytymään länteen, jossa paikkausta vaativat lehtiaukot olivat.

-Jantonin omistajat päättivät pistää lehtiryhmän myyntiin alkusyksystä, ja sitten ryhdyttiin hieromaan kauppaa, Hämäläinen kertoo. Jo tätä ennen Jantonin uusien omistajien kanssa oli käyty aiheesta "kevyttä keskustelua".

Keski-Uusimaa jakaa Uudenmaan lehtimarkkinat Sanoma Osakeyhtiön kanssa. Yhtiö ilmoitti 21. lokakuuta perustavansa kaupunkilehtiketjun Uudellemaalle.

-Janton-kauppa lähti vireille ennen kuin SanomaWsoy oli ilmoittanut uusista lehdistä, Hämäläinen vastaa kysymykseen yhtiöiden välisestä kilpailusta. Uudenmaan ulkopuolella Keski-Uusimaa-konserni vaikuttaa Päijät-Hämeessä Nastolassa, Lahdessa ja Asikkalassa. Hämäläisen mukaan konsernin ostamat lehdet sekä paino ovat hyvässä tuloskunnossa, ja ne säilytetään. Uusi omistaja aikoo kuitenkin terävöittää lehtien profiilia.

Henkilostövähennyksiä on odotettavissa hallinnossa ja johdossa, mutta Hämäläisen mukaan vähennykset eivät ole merkittäviä. Lehdentekijöiden, painajien ja myyjien määrää ei lasketa, hän vakuuttaa. Keski-Uusimaa-konsernin omistus pysyy Hämäläisen mukaan tukevasti kustantaja Eero Lehdellä. Konserni rahoitti lehtikaupan Hämäläisen mukaan "normaalein rahoitusvälinein" eli pankkilainalla.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 17.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.