Mainos

Keski-Uusimaa-lehdelle ei syytteitä doping-uutisoinnista

Järvenpään kihlakunnan kihlakunnansyyttäjä Pertti Kemppi ei nosta syytettä sanomalehti Keski-Uusimaan päätoimittajaa ja urheilutoimittajaa vastaan STT:n hiihtäjä Jari Räsästä koskevan doping-väiteuutisen julkaisemisesta. Lisäksi Kemppi ei nosta syytettä julkisesta herjauksesta lehden pari päivää uutisen jälkeen julkaisemasta asiaa pohtivasta pääkirjoituksesta. Lehden tekstit saivat alkunsa STT:n tammikuussa 1998 välittämästä uutisesta.

Kemppi on päättänyt myös olla nostamatta syytettä lehden päätoimittajaa vastaan painovapauslain tuottamuksellisesta väärinkäyttämisestä. Syytteiden nostamiselle ei hänen mielestään ole riittävää näyttöä. Hiihtäjä Jari Räsäsen asianajaja Urpo Väänänen oli kirjallisissa tutkimuspyynnöissään pyytänyt selvittämään, olivatko päätoimittaja Reijo Hirvonen ja urheilutoimittaja Erkki Poutanen syyllistyneet rikoksiin.

Kihlakunnansyyttäjä Kempin mukaan lehden juttu perustuu alun perin STT:n julkaisemaan uutiseen, jonka todenperäisyyttä on myös epäilty. Asiassa ei ole tuotu esille sellaisia seikkoja, joista voitaisiin päätellä päätoimittajalla olleen herjausrikoksen edellyttämä tahallisuus.

Kemppi huomauttaa myös, että Suomen Tietotoimistoa on yleensä pidetty luotettavana uutislähteenä ja että STT:n julkaisemien uutisten todenperäisyyttä yksittäistapauksissa lienee mahdoton käytännössä tarkistaa. Aiemmin tänä syksynä valtionsyyttäjä Jorma Kalske teki syyttämättäjättämispäätöksen Itä-Häme-lehden päätoimittajan osalta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.