Mainos

Keski-Suomessa jälleen ratavaurio

Vaajakosken ja Lievestuoreen väliseltä radalta löydettiin aamulla kiskosta murtuma. Vaurio on korjattu väliaikaisesti.

Pendolinon kuljettaja havaitsi Vaajakosken ja Lievestuoreen välisellä radalla kiskomurtuman aamulla noin kello 8.50. Junaliikenne keskeytettiin korjausten ajaksi.

Korjattaessa kiskosta havaittiin puuttuvan noin 15 senttimetrin pala. Vaurio saatiin Ratahallintokeskuksen mukaan korjattua väliaikaisesti noin kello 10. Vauriopaikalla on voimassa 50 kilometrin nopeusrajoitus, kun normaali suurin sallittu nopeus on 120 kilometriä tunnissa.

Kyseessä on jo kolmas lyhyen ajan kuluessa Keski-Suomesta löytynyt ratavaurio. Maaliskuun 30. päivä matkustajajunan vaunu putosi kiskoilta ratavaurion vuoksi Jyväskylän ja Jämsän välillä.

Ratahallintokeskuksen ylijohtaja Ossi Niemimuukkon mukaan aikaisemmista havainnoista voitaisiin sanoa, että ne ovat sellaisella osuudella, joissa syyksi voidaan laskea kiskotyyppi. Hänen mukaansa siellä oleva ranskalainen kiskotyyppi ei ole kestänyt sitä, mitä sen on laskettu kestävän. Niemiuukon mielestä muuten sillä suunnalla ei ole ollut sen enempää vikoja kuin muuallakaan. Hän kuitenkion korostaa, että nyt havaittu vaurio oli vakava.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.