Mies paloi täysin bussipysäkillä – "ilkeän näköistä, täysin palanut"

Keski-ikäinen mies syttyi palamaan Turun linja-autoasemalla alkuillasta.

Paloa kuvaillaan erittäin rajuksi.

Päivystävän palomestarin mukaan mies sai hyvin vakavia vammoja. Hänet on kuljetettu sairaalahoitoon. 

– 40 vuotta tätä työtä tehneenä sanon kyllä, että oli ilkeän näköistä. Mies oli palanut täysin. Vaatteista ei ollut tunnistettavissa muuta kuin metalliset vetoketjut. Päällä oli ainoastaan palanutta muovimyttyä eli todennäköisesti miehen vaatteet olivat keinokuitua. Kengistä oli vain pohjat jäljellä, kuvailee palomestari Reijo Salminen.

– Mies oli roihahtanut kuin soihtu, tilanne oli ohi nopeasti. Hänellä oli laajat vammat, koko keho oli palanut hiuksia myöten. Jaloissa oli vakavimmat syöpymät, Salminen kertoo.

Mies oli kuitenkin tajuissaan pelastushenkilöstön tullessa paikalle.

– Keskityimme paikan päällä kivun lievitykseen. Aloitimme myös nesteytyksen, sillä tässäkin tapauksessa nestettä tihkui palaneen ihon läpi.

Näin raju palo vaatii palomestarin mukaan palavaa nestettä.

– Löysimme miehen läheisyydestä löysimme kaksi käsidesipulloa, paikalla myös haisi tälle aineelle voimakkaasti. Sehän on hyvin palovaarallista nestettä, kertoo Salminen.

Poliisi selvittää asiaa ja tutkii syttymisyytä.

Mies paloi lasitetulla bussipysäkillä, josta on näkymä autotielle. Salmisen mukaan muita ihmisiä ei ollut vaarassa eikä silminnäkijöitä ollut palohetkellä miehen välittömässä läheisyydessä.


Lue myös:

    Uusimmat