Mainos

Keski-Euroopan tulvavedet lievässä laskussa

Tonavan pinnan nousu uudelleen lähipäivinä on viranomaisten mukaan kuitenkin mahdollista, sillä luvassa on paljon sadetta.

Keski-Eurooppaa vaivaavat tulvavedet ovat laskusuunnassa ainakin toistaiseksi. Viime yönä Unkarin Budapestissä ennätyskorkeuteen noussut Tonavan pinta laski jo iltapäivällä.

Vesi nousi Tonavassa 8,61 metriin yöllä, ja laski 8,55 metriin iltapäivällä, kertoo Unkarin uutistoimisto MTI. Viranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että pääkaupunki on suojassa niin kauan kuin vedenpinta pysyy alle kymmenen metrin.

Tonavan pinnan nousu uudelleen lähipäivinä on viranomaisten mukaan kuitenkin mahdollista, sillä luvassa on paljon sadetta.

Elben pinta puolestaan laski Saksan Dresdenissä, eikä vesi päässyt kaupungin barokkipalatseihin tai muihin arkkitehtonisiin aarteisiin. Tulvavaara kasvoi sen sijaan Saksan pohjoisosissa.

Viranomaisten mukaan Elben pinta jatkoi laskemistaan myös Tshekissä.

Tulvat jatkunevat ensi viikon lopulle

Tulvavedet ovat vaatineet viime päivinä toistakymmentä kuolonuhria, eniten Tshekissä. Kaikkiaan evakuoituja tai muuten kodeistaan paenneita on tuhansia. Tshekissä Tonavan pinnan arvellaan jo vähitellen laskevan, ellei sää lämpene huomattavasti ja sulata lumia nopeasti.

Unkarin puolella taas Tonava saavutti viime yönä korkeimman tasonsa 120:aan vuoteen. Laivaliikenne on kielletty, etteivät aallot murtaisi äärimmillään olevia penkereitä.

Tulvavedet ovat piinanneet ihmisiä myös Saksassa ja Puolassa. Vaikka pahimman toivotaan nyt olevan ohi, tulvien arvellaan jatkuvan ensi viikon loppupuolelle.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.