Mainos

Keski-Amerikan tulvissa kuollut jo 58 ihmistä

Kolme viikkoa raivonneet rankkasateet jatkuivat tänään Keski-Amerikassa. Tulvissa kuolleiden määrä nousi 58 ihmiseen ja terveysviranomaiset varoittivat, että tulvat ovat aiheuttaneet tautiesiintymiä ripulista koleraan. Yli 31 000 ihmistä on jouduttu evakuoimaan turvaan, kun joet ovat tulvineet yli äyräittensä ja aiheuttaneet maanvyörymiä.

Hondurasissa 16 ihmistä on saanut surmansa, 85 taloa on tuhoutunut ja 890 taloa on kärsinyt vahinkoja. Hondurasin hallitus julisti torstaina maahan "maksimaalisen valmiustilan", ja koulut olivat eilen suljettuina. Guatemalassa kuolonuhreja on 12, Salvadorissa 10, Nicaraquassa 10, Costa Ricassa 9 ja Panamassa 1. Rankkasateet ovat peittäneet suuria kaistaleita maanviljelysmaata ja ehkä kokonaiset maissin, papujen, riisin ja durran sadot ovat pilaantuneet. Sateet ovat myös tuhonneet tärkeitä siltoja, ja tuhannet ihmiset ovat jääneet eristyksiin muusta maasta.

Salvadorilaiset terveysviranomaiset raportoivat, että syyskuun 13. ja 28. päivän välisenä aikana he ovat hoitaneet tulvauhrien suojatiloissa 2 120 ruokaan liittyvää sairastapausta akuutista ripulista koleraan. Viranomaiset pelkäävät myös malariaa ja hengityselinsairauksia. Keski-Amerikassa toivutaan vielä pyörremyrsky Mitchin aiheuttamista tuhoista. Hurrikaani surmasi noin 10 000 ihmistä viime vuoden loka-marraskuun vaihteessa. Mitch jätti alueen alttiiksi tulville, sillä valtavat mutamäärät tukkivat monia likakaivo- ja viemärijärjestelmiä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.