Mainos

Keskeiset liitot valmiita omiin neuvotteluihinsa

20:13

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on valmis aloittamaan omat työehtosopimusneuvottelut keskitetyn ratkaisun pohjalta.

AKT:n puheenjohtajan Marko Piiraisen mukaan on vielä aikaista sanoa, mikä on lopputulema. Hän sanoo, että sopimus voidaan hyväksyä vain, jos liitto saa alakohtaisia tavoitteitaan läpi.

AKT odottaa valtiovallalta muun muassa perusväylästön kunnostamista.

Elinkeinoelämän keskusliitto edellyttää, että logistiikkaketju on mukana keskitetyssä ratkaisussa.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne suosittaa liittonsa hallinnolle keskitetyn ratkaisun hyväksymistä, vaikka Pro jätti siihen varauman.

Rinteen mukaan Pro halusi kuulla ensin edustajistoaan, joka kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen sunnuntaina. Rinteen mielestä ratkaisu on sen verran pitkä ja palkkatasoltaan matala, että on perusteltua keskustella siitä.

Myös Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto on valmis esittämään sopimuksen hyväksymistä liiton hallinnolle ensi viikolla. Palkkataso on hänenkin mielestään matala, mutta kokonaisuus ratkaisee. Myönteiset asiat liittyvät työttömyysturvaan ja verotukseen.

Metalliliitto ja Teknologiateollisuus aloittivat omat työehtosopimusneuvottelunsa perjantaina.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Risto Alanko pitää syntynyttä tuloratkaisua selkiyttävänä, koska tulevat palkkakustannukset ovat nyt selvillä. Alanko korostaa kuitenkin, että asiakysymykset ovat edelleen auki.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.