Mainos

Kesäyön Unelma Kansallisbaletin syksyn romanttinen avaus

Shakespearen komedia Kesäyön unelma nähdään Kansallisbaletin syyskauden avauksena oopperassa torstaina. Sveitsiläisen Heinz Spoerlin koreografia sekoittaa rohkeasti modernia ja klassista ja baletissa on myös rooleja näyttelijöille.

Pääroolissa Keijujen kuningattarena tanssii Minna Tervamäki, joka luonnehtii keijuja näin.

-Nää keijukaiset on semmosia elämästä nautiskelijoita että siinä on semmosta tiettyä, että mun tulee mieleen niin kuin kupliva shamppanja.

Keijuja, taruolentoja ja satua -Shakespearen leikittelevä komedia kulkee neljä vuotta sitten Zürichissä syntyneessä koreografiassa keveästi leijuen - klassisen musiikin ja baletin keinoin. Mutta se myös yllättää.

Suomen Kansallisbaletin syksyn ensi-illassa Kesäyön Unelmassa on sadun vastavoimana myös iskevää nykypäivän sykettä.

-Se tietty modernimpi elementti jo tuossa musiikissa ja liikekielessä tuo semmosta vapautta. Että se ei ole niin kuin formuun sidottua, arvelee tähtitanssijatar.

Baletti heittää myös näyttelijät lavalle. Hauraiden ballerinakeijujen rinnalla pyöriskelevät kömpelöt näyttelijät, jotka tuovat esitykseen huumoria. Suomen Kesäyön unelma on kansainvälinen tuote. Koreografia ja lasina peilaava lavastus ovat Sveitsistä, mutta rooleja syventävät puvut on suuunnitellut suomalainen.

Pukusuunnittelija Erika Turunen luonnehtii työnsä lähtökohtia:

-Lähdetään nyt vaikka musiikista, että kun tää on se keijun maailma, että tää on tavallaan semmonen hauras ja eteerinen, jonka pitää kestää sodassa ja rauhassa elikkä siksi näissä puvuissa on ne kaikki asiat, jotka eivät oikeastaan enää välity sinne katsomoon elikkä nää turvaverkot.

Kesäyön Unelman rakkaustarinan tanssivat Jarkko Niininen ja Minna Tervamäki. Mitä rakkaustanssi sitten vaatii näyttämöllä partnerilta ?

-Tietysti on hyvä, jos poika pitää pystyssä - ensimmäinen vaatimus. Totta kai se on hirveen ihanaa aina hirveen ihanaa, että siinä syntyy näyttämöllä ainakin aito kontakti aito rakkaustarina, sanoo Tervamäki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.