Mainos

Kesätyöpaikkojen haku on alkanut

Kesätöiden haku on alkanut. Paikan hakua helpottaa internet: työvoimaviranomaisten nettisivulta osoitteesta mol.fi etsitään nyt myös kesätöitä. Nuorten oma aktiivisuus palkitaan.

Työvoimaviranomaiset odottavat, että ensi kesäksi on kesätöitä tarjolla ennätysmäärä. Yritykset rekrytoivat nyt rohkeammin, ja internetin kautta myös piilotyöpaikat päätyvät helpommin julkiseen hakuun.

Oma aktiivisuus on valttia kesätöiden hakemisessa; sen avulla pärjää vaikka ei kuuluisikaan halutuimpien eli ammattitaitoisten hakijoiden ryhmään. Ainakin Tampereella, Turussa ja Helsingissä arvellaan ensi kesän olevan työtilanteeltaan aikaisempaa parempi. Erityisesti jo ammattioppia saaneet hakijat ovat kysyttyjä, esimerkiksi rakennusalalla osaavista hakijoista on suorastaan pulaa.

Työvoimatoimisto rohkaisee nuoria suoraan mahdollisten työantajien puheille. Yhä useammin työantaja ja -hakija kuitenkin saavat ensikosketuksensa internetin kautta. Uudet sähköiset palvelut lisäävät osaltaan paikkatarjontaa. Työvoimaviranomaisten sivut löytyvät osoitteesta www.mol.fi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.