Mainos

Kesäteatterit kiinnostuivat lapsikatsojista

Perinteisesti Suomen kesäteattereissa on esitetty aikuisille suunnattua komediaa, mutta tänä suvena aiempaa useammalla näyttämöllä pyörii myös lastennäytelmä. Suomen harrastajateatteriliiton mukaan monet kesäteatterit ovatkin nyt kiinnostuneet lapsille suunnatuista näytelmistä.

Esimerkiksi 28 vuotta toiminut Teatteri Lumpero esittää tänä kesänä historiansa toisen lastennäytelmän. Astrid Lindgrenin Veljeni Leijonamielen ottaminen ohjelmistoon ei ollut mikään itsestäänselvyys.

- Yleensähän kesäteatteriin mielletään aikuisten näytelmä ja mieluiten vielä komedia, mutta nyt ei ole kumpaakaan. Kyllä siitä oli keskustelua hallituksessa jonkin verran ja näytelmällä oli epäilijöitä, sanoo Teatteri Lumperon hallituksen puheenjohtaja Riitta Lintunen.

Muiden kesäteattereiden esityksissä seikkailevat muun muassa Koko kaupungin Vinski, Antti Puuhaara sekä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset.

- Hyville kesäteatteriteksteille on hirveä kysyntä. Haluamme uutta yleisöä ja uudenlaista tekemisen meininkiä. Ainakin oma toive on, että teatteritekstiin löytyisi jollain tapaa syvyyttä, kuten hyvistä lastenteatteriteksteistä löytyy, sanoo Teatteri Lumperon ohjaaja Pasi Saarinen.

Ainakin nuoret katsojat osaavat arvostaa näkemäänsä.

- Tämä oli todella hyvä ja hyvin toteutettu. Kaikki puvut ja näyttelijät olivat aivan loistavia, kehui Veljeni Leijonamielen nähnyt Miska Romppainen.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu Saarijärveltä

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.