Mainos

Kesätapahtumien jälkisiivous tulee kalliiksi

Holtiton roskaaminen tulee kalliiksi suurten kesätapahtumien järjestäjille. Siivouskuluihin hupenee jopa kymmeniä tuhansia euroja. Suurin siivouslasku kirjataan tänään päättyvillä Kotkan Meripäivillä.

Kotkan keskustaa siivottiin aamuyöllä useiden siivouspartioiden voimin. Massatapahtumissa 30 000 euroa on minimisumma, joka joudutaan varaamaan puhtaanapitoon.

Kotkan 45 000 siivouseuroa lohkaisee peräti 11 prosenttia juhlien budjetista. Hangossa harmitellaan sitä, että itse regatta on siisti tapahtuma, mutta oheisjuhlinta kaupungilla johtaa järjettömään roskaamiseen ja siivous nielee peräti 35 000 euroa.

Ilosaari Rockin ja Seinäjoen Tangomarkkinoiden siivouskulut ovat molemmilla 30 000 euroa. Kaikissa kesätapahtumissa osansa siivouksesta saavat maksettavakseen myös kaupunki ja ulkopuoliset.

- Ne kiinteistöt, jotka jäävät tähän Meripäiväalueelle, joutuvat kyllä itse siivoamaan alueensa Meripäivien aikana, kertoo Kotkan Meripäivien tekninen päällikkö Hannu Vaakanainen.

Jäteastioiden määrää Kotkassa on lisätty, mutta roskamäärä kaduilla ei ole sanottavasti vähentynyt - valistuksesta huolimatta.

Nelipäiväisten meripäivien saldona kerätään jätettä noin 500 kuutiota. Kun 40 käsiparia ja puolenkymmentä konetta puunaa katukuvaa aamuyön tunnit, herää Kotka seuraavaan päivään kuin juhlijoita ei olisi ollutkaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.