Mainos

Kesätapahtumien anniskeluluvat tiukkenevat

Kesätapahtumien anniskeluluvat ovat tulevana suvena tiukemmassa kuin aiemmin. Lupaa ei myönnetä kenelle tahansa, vaan muun muassa seurojen ja yhdistysten pitäisi löytää kesäkemujen anniskeluluvan hakijaksi joku, jonka alaa on ravitsemisliikkeen harjoittaminen.

Sosiaali- ja terveysministeriön helmikuinen anniskelulupia koskenut päätös merkitsee ainakin Länsi-Suomen läänissä myös sitä, ettei lippusiima enää riitä kesäterassin rajaksi.

-Ulkoanniskelualue on syytä ympäröidä kunnon aidalla, kehottaa tarkastaja Anneli Miettinen Länsi-Suomen lääninhallituksesta.

Lääninhallitus patistelee kesätapahtumien järjestäjiä ajoissa liikkeelle anniskelulupahakemuksineen. Hakemus pitäisi toimittaa viranomaisille 4-6 viikkoa ennen tapahtumaa. Keskiolutlupia haetaan lääninhallitukselta, kun taas vahvempia ulkoalue-, teltta- ja terassivirvokkeita varten anniskeluluvan myöntää sosiaali- ja terveysministeriön tuotevalvontakeskus. Tilapäinenkin lupa maksaa: lääninhallitus veloittaa luvasta 1 000 ja tuotevalvontakeskus 1 000-3 000 markkaa.

-Ennen luvan myöntämistä selvitetään mahdolliset toiminnasta aiheutuvat haitat asuinympäristölle, yleiselle järjestykselle, ympäristön palveluille ja muulle toiminnalle. Haittojen arviointi on erityisen tärkeää tilaisuuksissa, joihin osallistuu perheitä tai nuoria tai joiden pääasiallinen tarkoitus on alkoholijuomien nautiskelu, kertoo Miettinen.

Miettinen tähdentää, että lupa heltiää vain siinä tapauksessa, että anniskeluluvan hakijalla on tehtävään tarvittavat taloudelliset ja ammatilliset edellytykset.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.