Kesäruokaa

Kesäruoka on vaivatonta valmistaa ja tarjota vaikka puutarhassa. Kesän ainutlaatuisia makuja kelpaa korostaa. Resepteihin on valittu helposti saatavilla olevia sesongin raaka-aineita. Ruokiin voi hyödyntää myös oman puutarhan tuotteita.

Kesäiset tapas tarjottavat valmistuvat helposti tuttuja kesän raaka-aineita hyödyntäen. Mausteeksi voit vielä pirskotella tarjottimella olevien tuotteiden päälle mausteöljyä ja hyvää viinietikkaa tai balsamietikkaa. Mausteöljyn voit ostaa valmiina tai valmistaa itse. Laita öljypulloon haluamaasi yrttiä, maustetta tai valkosipulia, esimerkiksi rosmariinia, basilikaa tai chiliä joko tuoreena tai jauheena. Anna öljyn maustua jonkin aikaa. Itse tehty mausteöljy on mukava viedä tuliaisiksi, se sopii hyvin myös grillauskastikkeeksi.

Kevyet salaatit maistuvat hellepäivinä. Raikas salaatti valmistuu kätevästi edelliseltä aterialta jääneistä uusista perunoista, kypsistä vihanneksista ja grillatuista lihoista. Kastikkeeksi salaatille sopii sitruunamehu sellaisenaan tai pelkästään öljy ja viinietikka, kermaviili tarjoaa vaihtelua erilaisien yrttien kanssa.

Muurikassa paistuu ateria hetkessä. Makkaramarkkinoilla on useita erilaisia makuvaihtoehtoja, joista on varaa valita mieleisensä makkarapyttikseen. Muurikan voi korvata myös suurella paistinpannulla tai wokilla. Itämaishenkinen ateria tehdään muurikassa marinoidusta naudanfileestä ja kesäkasviksista. Ohjeet ovat keskimäärin neljälle ruokailijalle.

Lue myös:

    Uusimmat