Mainos

Kesärenkaat? Mieli tekisi, mutta vasta sunnuntaina saa

Talvirenkaat saa vaihtaa kesärenkaiksi ensi sunnuntaista alkaen, jos ajokelit sen sallivat. Ainakin Etelä-Suomessa yhtäkkiä loppunut talvi varmasti houkuttelee vaihtamaan nastarenkaat pois, mutta Liikenneturva toppuuttelee vielä.

– Renkaiden vaihdon ajankohdassa on huomioitava keli ja oma ajoympäristö. Keli voi vaihdella päivän vesikelistä yöpakkasten jäädyttämään peilijäähän, sanoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen.

Renkaiden kunto on syytä tarkistaa vaihdon yhteydessä. Liikenneturvan mukaan joka seitsemännessä liikennenonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimassa kuolonkolarissa on 2000-luvulla ollut mukana renkaisiin liittynyt riskitekijä.

Lain mukaan kesärenkaiden urasyvyyden pitää olla vähintään 1,6 mm ja talvirenkaissa 3 mm. Asiantuntijat neuvovat kuitenkin tuplaamaan lukemat, jos asiaa katsoo pidon kannalta.

– Eli kesärenkaissa neljä milliä ja talvirenkaissa kuusi, Heiskanen tiivistää.

Renkaiden vaihdon ajoitukseen vaikuttaa moni seikka. Liikenneturvasta neuvotaan noudattamaan paitsi lakia myös kevättalven petollisia kelejä. Jos tiedossa on matka Lappiin tai Kainuuseen, on turha vaihtaa kesärenkaita alle ennen sitä.

Turvallista liikennettä voi jokainen edistää tarkistamalla rengaspaineet ja urasyvyydet säännöllisesti.

Talvirenkaita on käytettävä joulukuun alusta helmikuun loppuun asti. Nastallisia talvirenkaita saa tänä vuonna käyttää 13.4. asti tai niin kauan kuin keli sitä edellyttää, neuvoo Liikenneturva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.