Mainos

Kesäranta peruskorjaukseen

Pääministerin virka-asunnon Kesärannan peruskorjaus alkaa ensi kuussa. Rakennustyöt on määrä saada päätökseen ensi helmikuussa. Peruskorjauksessa uudistetaan Kesärannan päärakennusta ja teknisiä tiloja. Toisen kerroksen asuintiloihin tehdään muutoksia, jotta tilat sopivat entistä paremmin yksityisasunnoksi. Yksityistiloihin tulee mm. oma keittiö.

Rakennuksen edustus- ja kokouskäyttöä parannetaan. Kellarikerroksen tiloja muokataan siten, että rakennukseen saadaan yhtenäinen monitoimitila. Tilassa voidaan järjestää kokousten lisäksi mm. tiedotustilaisuuksia. Rakennuksen julkisivut ja muut tilat säilyvät korjauksessa entisinä.

Edellisestä korjauksesta on kulunut 20 vuotta. Peruskorjaustarve johtuu rakennuksen ikääntymisestä ja teknisten järjestelmien vanhentumisesta. Edellisessä korjauksessa tehtiin myös virheitä, mikä on näkynyt mm. vesivaurioissa.

Kesäranta sijaitsee aivan meren äärellä, joten se on herkkä säiden vaihteluille. Kesärannan rakennukset kuuluvat valtion omistamiin kulttuurihistoriallisesti huomattaviin rakennuksiin. Ne on suojeltu valtioneuvoston päätöksellä. Kesäranta oli pitkään poissa asuinkäytöstä. Viime vuosikymmen alkupuolella tuolloin pääministerinä ollut Esko Aho otti sen asunnokseen. Myös edellinen pääministeri Paavo Lipponen perheineen asui Kesärannassa pitkään. Lipposet muuttivat aivan äskettäin Helsingin Etu-Töölöön eduskuntatalon tuntumasta hankkimaansa kerrostaloasuntoon.

Kesäranta on ollut valtion omistuksessa vuodesta 1904. Tuolloin rakennus toimi kenraalikuvernöörin kesäasuntona. Talossa ovat asuneet mm. C. G. Mannerheim toimiessaan valtionhoitajana. Urho Kekkonen asui Kesärannassa ollessaan pääministerinä 1950-luvulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.