Kesän tähän asti kovimmat ukkoset huomenna, helteelle ei näy loppua

Kovin helle purkautuu torstaina voimakkaisiin ukkosiin ja rankkoihin sateisiin. Helteiden ennustetaan kuitenkin jatkuvan paikoin myös ensi viikolla.

Tänään yli 30 asteeseen on päästy laajalti maan itä- ja eteläosassa.

Viime yö oli jo paikoin trooppinen eli yön alin lämpötila pysyi 20 asteen yläpuolelle esimerkiksi Helsingissä, Porvoossa ja Lappeenrannassa. Ensi yönä 20 asteen lukemia ennustetaan viime yötä laajemmalle alueelle itään ja etelään.

Torstaista voi tulla kesän tähän asti kovin ukkospäivä.

– Ukkosten todennäköisyys kasvaa etelässä jo ensi yönä. Iltapäivällä rankkasateita ja voimakasta salamointia tulee Oulun korkeudella asti, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Ukkosista huolimatta sää jatkuu lämpimänä. Sää on kosteuden takia tukalan kuumaa, vaikka 30 asteen lukemiin ei torstaina ylletäkään.

Oulun pohjoispuolella pilvisyys on torstaina runsasta ja sadekuuroja tulee paikoin. Pohjoisessa lämpötilat ovat 15-25 asteessa.

Helle jatkuu

Lämmin ja epävakainen sää jatkuu yli viikonlopun. Suomen itäpuolella oleva korkeapaine on voimistumassa ensi viikolla.

– Hellejaksolle ei näy loppua. Myös helteisiin usein liittyviä ukkoskuuroja on luvassa jatkossakin, sanoo Miina Manninen ensi viikosta.

Ukkosennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, merisää ja UV-säteilytilanne.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat