Mainos

Kesän suurin asuntomurtosarja paljastui – näin romanialaismiehet toimivat

Länsi-Uudenmaan poliisilla on tällä hetkellä selvityksen alla kesän suurin asuntomurtojen sarja.

Poliisin epäilyksen mukaan neljä romanialaismiestä on anastanut omaisuutta 15-20 asunnosta Etelä-Suomessa. Määrä saattaa tosin tästä vielä nousta.

Miehet aloittivat rikosten tekemisen Espoon Kauklahdessa ja Helsingin Puistolassa heti heinäkuun puolivälin jälkeen, kun he saapuivat laivalla Tukholmasta. Miehet liikkuivat aluksi jalkaisin ja ryöstökohteet valikoituivat junaradan lähettyviltä.

– Miehet menivät päiväsaikaan koputtelemaan asuntojen ovelle. Jos kukaan ei avannut ovea, miehet tunkeutuivat asuntoon ja veivät omaisuutta. Jos ovi avattiin, miehet kyselivät rikosmotiivinsa verhoten esimerkiksi vettä, tutkinnanjohtaja Janne Saari kertoo MTV3 Uutisille.

Pääkaupunkiseudulla tapahtuneen ryöstelyn jälkeen miehet siirtyivät länteen päin. Matkan varrelta he anastivat Kirkkonummen Masalasta auton ja tekivät asuntomurtoja. Miehet ryöstelivät useita asuntoja ja vapaa-ajan asuntoja myös Varsinais-Suomen alueella. He jäivät lopulta kiinni Turun keskustassa, kun valpas veronmaksaja ilmoitti epäilyttävistä henkilöistä. Miehet ehtivät toimia ennen kiinnijäämistään noin pari viikkoa.

– Saimme silminnäkijähavainnon, jonka mukaan teltta oli epämääräisesti metsikössä. Poliisi meni teltalle, josta löytyi miehet sekä anastetuksi epäiltyä omaisuutta, Saari kertoo.

Miehet ovat tällä hetkellä vangittuina Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella epäiltynä muun muassa useista törkeistä varkauksista, törkeistä varkauksien yrityksistä ja varkauksista. Varastetun omaisuuden ja rikotun omaisuuden arvo noussee kymmeniin tuhansiin euroihin. Osa varkaussaaliista on saatu takaisin, mutta osa on vielä kateissa. Miehet veivät Saaren mukaan muun muassa koruja, elektroniikkaa ja käteistä.

Miehet kiistivät aluksi rikokset, mutta ovat sittemmin myöntäneet osan teoista. Asiaa käsitellään Saaren mukaan aikanaan Raaseporissa, Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Esitutkinta kestää vielä useita viikkoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.