Mainos

Kesän oudoin keikka? Näin poliisi selvitti kadonneen kakun mysteerin

Oulun poliisi kertoi eilen Facebook-sivuillaan tarinan erikoisesta juhannusviikonlopulla tapahtuneesta kakun katoamistapauksesta.

Poliisi sai juhannuspäivänä tehtäväkseen mennä Kalajoen hiekkasärkän mökkialueelle, jossa naapurimökin kuistilta oli anastettu kermakakku. Kakkukupu oli löytynyt viereisestä mökistä, mutta itse kakkua ei näkynyt missään.

Poliisille selvisi, että kakku oli teetetty parikymppisen pojan synttäreille ja koko perheellä oli paha mieli juhlakakun katoamisesta. Pojan äiti oli kertonut poliisille, että hänellä ei ole suurempia vaatimuksia asiassa, jos hän saa kakusta 100 euron käteismaksun.

Seuraavaksi poliisi jututti naapurimökin nuorisoporukkaa. Selvisi, että osa porukasta oli majoittunut läheiselle mökille. 

– Ilmoitin reunaehdot ja esitin, että kerättäisiin kolehti kakun maksuun, mutta eräs tyttö ilmoitti heti, ettei maksa, kun ei ole mitään tehnytkään, poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Poliisi ja mökkiläiset selvittelivät asiaa hetkisen, kunnes syyllinen löytyi nuorisoporukan toisesta mökistä. Paikalle saapui kolme nuorta miestä, joita vaivasi poliisin mukaan "darran lisäksi hirveä hävetys ja syyllisyys". Selvisi, että kakun vieminen oli juhannusjuhlimisen tiimellyksessä tapahtunut älynväläys. Kakkuvarkaalla ei kuitenkaan ollut tarpeeksi rahaa, joten miehen kaverit lainasivat hänelle rahaa.

– Porukka ihmetteli kakun korkeaa hintaa. Tuumasin siihen, että ei se tällä tavalla hankittuna ole kyllä ollenkaan kallis, poliisi sanailee.

Poliisi lähti kakkuvarkaan kanssa pyytämään asianomistajalta anteeksi ja viemään korvausta anastuksesta. Perhe totesi, että mies olisi voinut tulla rehdisti pyytämään ruokaa, jos hänellä oli nälkä. Tapahtumat saivat onnellisen, mutta erikoisen päätöksen.

– Kun selvisi, ettei mies ollut ehtinyt vielä tällekään aamulle syödä, pyysi rouva hänet mökkiin sisälle luvaten tehdä tälle leivän, poliisi kirjoittaa Facebookissa.

Linkki poliisin Facebook-päivitykseen:


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.