Mainos

Kesän ennätyshelteitä luvassa tänään ja huomenna

Tämän kesän helteiden ennätyslukemia kolkutellaan tänään ja huomenna. Kaikkein lämpimimmät ilmamassat ovat idässä, mutta hellelukemia mitataan lähes Etelä-Lappiin saakka.

- Huomenna lämmintä ilmamassaa pääsee virtamaan vielä pohjoisempaan ja huomenna myös näyttäisi olevan se lämpimin päivä. Idässä voidaan päästä silloin sinne 34-35 asteeseen, kertoo Ilmatieteenlaitoksen päivystävä meteorologi Pauliina Kuokka.

Kuokka kertoo, että on paljon tuuli- ja pilviolosuhteista kiinni, meneekö tämän kesän lämpöennätys rikki. Kaikkien aikojen lämpöennätyksen (+35,9 celciusta) Kuokka ei usko rikkoontuvan näinä päivinä.

- En nyt ihan sellaisia lukemia uskalla ennustaa. Ilmamassa on hyvin lämmintä ja todennäköisesti lämpimämpää kuin oli silloin heinäkuun alussa, mutta aurinko kuitenkin on jo sen verran matalalla, joten epäilen, että jaksaako se lämmittää ilmaa tarpeeksi ennätyslukemiin asti.

Helteet saattavat tuoda mukanaan myös ukkosia, mutta Kuokka kertoo niiden olevan hyvin paikallisia ja saattavan ukkospilvien jopa hajota ennen myrskyksi muodostumistaan.

- Lähipäivinä ukkosiin kannattaa varautua etenkin lännessä ja paikoin pohjoisessakin. Potentiaalia olisi kovillekin ukkosille, mutta tuskin kuitenkaan ihan täysillä voimilla ryskää.

Lämmin kesäsää jatkuu ensi viikolle

Hellelukemiin päästään Kuokan mukaan vielä perjantainakin, mutta sen jälkeen helpottaa hieman.

- Alkuviikosta voidaan jossain paikoin mitata hellelukemia ja silloin lämpimimmät alueet löytyvät Lapista, mutta etelässä alkaa jo hieman viiletä ja viikonloppuna hellelukemia tuskin enää mitataan.

Lämmintä kuitenkin piisaa, normaalin kesäsään muodossa. Lämpötilat pysyttelevät siinä 20-25 asteen välillä lähes koko ensi viikon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.