Mainos

Kesämökkiläisille verkkokalastusopas

Yli 100 000 kesämökin omistajalle postitetaan tällä viikolla tietoa verkkokalastuksen käytännön taidoista. Opas kertoo myös kestävän verkkokalastuksen perusteista ja ohjaa verkkokalastajia mm. kalakantojen vahvistamiseen ja tuottavampaan pyyntikokoon.

Asialla on kolmen harrastekalastajaliiton muodostama Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö, joka on tuottanut opaslehtisen yhdessä maa- ja metsätalousministeriön ja neljän Järvi-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskuksen kanssa.

Laajalevikkisen valistusoppaan jakelu kohdennetaan Hämeessä Pirkanmaalle ja Päijät-Hämeeseen, koko Etelä-Savoon, Kaakkois-Suomessa Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan sekä Pohjois-Karjalaan. Näillä alueilla istutetaan keväisin suuria määriä vaellusikäisiä järvitaimenen ja järvilohen poikasia sekä syksyisin kesän kasvatettuja kuhia.

Yli kolmannes kalastaa verkoilla


Yli kolmannes kahdesta miljoonasta suomalaisesta vapaa-ajan kalastajasta kalasti vuonna 1998 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan verkoilla. Vapaa-ajankalastuksen kokonaissaaliista

verkkokalastuksen osuus oli lähes puolet eli 45,5 prosenttia. Siian ja muikun saaliista harrastekalastajat saavat verkoilla yli 90 prosenttia sekä lahnan, mateen, kuhan ja järvilohen saaliista yli puolet.

Sisävesiemme kalansaaliista saavat vapaa-ajankalastajat yli 90 prosenttia ja merialueeltakin yli 80 prosenttia silakkaa lukuunottamatta. Kestävän verkkokalastuksen opaslehteä jaetaan kesämökkijakelun lisäksi kesäkuun alussa Riihimäen Erämessuilla, alan harrastekalastusjärjestöjen tapahtumissa sekä työvoima- ja elinkeinokeskusten toimipisteissä. Kokonaislevikki on runsaat 200 000 kappaletta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.