Mainos

Kesälomien siirto saa kannatusta

Koulujen loma-ajat puhuttavat jälleen.

Keskustelun käynnisti elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, joka on kuluneen viikon aikana puhunut useaan otteeseen eri medioissa lomien siirron puolesta. Viimeksi koululaisten kesälomiin otti kantaa Keskuskauppakamari, joka ehdotti loman myöhäistämistä tai porrastamista niin, että kesälomakausi jatkuisi elokuun loppuun.

Viimeisiä lomapäiviään Linnanmäellä lauantaina viettänyt Nissisen perhe palaa tiistaina arkeen: perheen lapsilla Emmalla ja Nellalla alkaa tiistaina toisella koulu ja toisella esikoulu. Jos Kauppakamarin toiveet toteutuvat, tulevaisuudessa näidenkin tyttöjen kesälomapäivät saattavat jatkua syyskuun alkuun asti.

Nissisen perheelle tärkeintä on, että lomapäivistä ei karsita.

– Minulle on ihan sama onko se kesäkuussa vai elokuussa, kuitenkin pitää järjestellä hoidot ja muut lomat, kertoo perheen äiti Nina Nissinen.

Kesäloman siirtotoiveet perustuvat lähinnä liike-elämän tarpeisiin. Kauppakamarin mukaan nykyiseen lomajärjestelyyn liittyy kaksi ongelmaa.

– Suurin ongelma on, että kun koulut alkavat, loma-Suomi menee kiinni ja muu maailma matkailee. Toinen ongelma on, että Euroopassa suomalaisten yritysten liikekumppanit ovat elokuussa lomalla, sanoo Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä.

Myös Linnanmäen huvipuistossa lomien siirtotarve on huomattu, sillä kävijämäärä painottuu loppukesään. Huvipuistossa uskotaan, että lomien siirtäminen elokuulle lisäisi suomalaisten kävijöiden määrää huvipuistossa.

Räikkönen, toimitusjohtaja, Linnanmäen huvipuisto

– Kyllähän meillä sellainen huippukausi alkaa juhannuksena ja loppuu nyt kun koulut alkaa, tämä on ihan sellainen selkeä piikki. Nyt meillä käy joka ikinen päivä 10 000 –15 000 ihmistä, ja ensi viikolla, kun koulu alkaa, kävijämäärä putoaa neljään viiteen tuhanteen, kertoo Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen.

Räikkösen mukaan koulujen jatkuminen kesäkuun puolelle ei olisi huvipuiston alkukesän kävijämääränkään kannalta ongelma.

– Meillä on alkukesästä paljon yritystapahtumia, ja pääkaupunkiseutulaiset käyvät meillä joka tapauksessa jo kesäkuussa. Ongelma on nimenomaan elokuu, kun aktiivinen toiminta puistossa loppuu kuin veitsellä leikaten ensi viikolla, Räikkönen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.