Mainos

Kesälomailla voi pienelläkin budjetilla

Jos rahaa ei ole paljon mutta luovuutta sitäkin enemmän, voi lomasta selvitä halvallakin.

Lomalla ehtii syventyä hyvään kirjaan. Useimmat kirjastot ovat auki kesälläkin, ja kirjastoon on mukavaa hautautua varsinkin sadesäällä. Lapsetkin viihtyvät kirjaston lastenosastolla. Varsinkin suurissa kaupungeissa kirjastoissa on myös kesäisin tapahtumia lapsille.

Omalta kotipaikkakunnalta tai lähimmässä kaupungissa on museoita, gallerioita ja näyttelyitä, joissa ajan saa kulumaan helposti ja edullisesti. Moniin museoihin on vapaa sisäänpääsy tiettyinä aikoina. Museot.fi-sivustolla on listattu esimerkkejä ilmaisista sisäänpääsyistä museoissa.

Poutapäivänä Suomen kesäisestä luonnosta voi nauttia aivan ilmaiseksi pyöräillen, juosten ja kävelylenkeillä. Luontopolut ovat oivia kohteita kesäpäivänä. Perinteinen kesänviettopaikka ovat tietenkin uimarannat, joille voi valoisien kesäiltojen ansiosta mennä vaikka iltauinnille.

Suomi on kesätapahtumien ja festivaalien luvattu maa, ja osa ohjelmasta on ilmaista. Kesäjuhlia on kylillä ja monilla pienillä paikkakunnilla erityisesti heinäkuussa. Tapahtumia voi etsiä esimerkiksi Tapahtumainfo-sivustolta.

Halvan lomailun ei välttämättä tarvitse tapahtua kotinurkilla. Uusilla halpabussiyhtiöillä on tarjolla edullisia yhteyksiä ja perinteisillä linja-autofirmoilla alennuslippuja. VR:n tarjouslipuilla voi päästä junamatkalle edullisesti. Mitä aikaisemmin yhteyksiä etsii, sitä halvemmalla selviää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.