Kesällä syödään puolet vuoden silleistä

Uudet perunat ja silli ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Kesä onkin sillin kulutuksen sesonkiaikaa. Kesäkuukausina pistellään poskeen lähes puolet koko vuoden aikana kulutettavasta sillimäärästä. Toinen sillin kulutuksen sesonki ajoittuu joulunaikaan, jolloin syödään noin neljännes koko vuoden silleistä.

Silli on kuulunut olennaisena osana suomalaiseen ruoka-pöytään jo parin vuosisadan ajan. Saatavuudesta riippuen silli on ollut joko herrojen herkku tai "duunarin" ruoka. Vuosien kuluessa on muotoutunut oma suomalainen kulutustapa ja tuotetyypit. Suomalainen sillinkäyttö on sekoitus itäistä ja läntistä ruokakulttuuria.

Lisäksi oma kalastus ja silliteollisuus on muokannut sillikulttuuriamme entistä enemmän suomalaiseksi. Kesäisiä silliherkkuja: SuvisilliSilli-kasviskakkuEmännänsilli

Lue myös:

    Uusimmat